Kresač visokih grana PPX 271

Snaga/zapremina cilindra:

1.3KS/27.0 cm³

Dužina testere:

25 cm

Lanac:

3/8” x .043”

Težina:

7.9 Kg

 

Kompletan asortiman uređaja za kućnu i profesionalnu upotrebu. Alati za hobi korisnike, za rezanje drveta za ogrev, za rezanje visokih grana, za obaranje stabala...

Kvalitetne, sa dobrim performansama, jednostavne za korišćenje i za održavanje: Osobine koje pobeđuju a koje nudi porodica proizvoda dizajniranih za praktične potrebe korisnika i razvijene koristeći najsavremeniju tehnologiju.

Vodič za odabir motorne testere i kresača visokih grana

Za poslove oko kuće i u dvorištu kao što su rezanje drveta za ogrev, orezivanje voća ili za male građevinske radove idealno rešenje su električne testere. Sa snagom od 1,5 do 2 kW ove mašine će bez problema završiti i i najzahtevnije poslove brzo i udobno za korisnika.

Za obaranje manjih stabala i kresanje grana kao i za rezanje ogreva preporučujemo lagane mašine koje imaju od 35 do 45 cm. zapreminu cilindra i koje su teške od 4 - 5 Kg.

Za intenzivnu upotrebu koja zahteva pouzdanu mašinu i konstantne performanse najbolje su profesionalne Motorne testere, sa zapreminom cilindra preko 50 cm.. Sa težinom od 5 do 10 Kg, predviđene su za obaranje i prerezivanje velikih stabala.

Za poslove orezivanja grana najbolje su profesionalne motorne testere za rezanje grana koji pružaju veliku snagu, lagane su konstrukcije i lake su za korišćenje. Opremljene sa okruglom ručkom koja se nalazi odozgo, idealne su za profesionalne radove orezivanja grana jednom rukom i daju veoma precizan rez. Za poslove orezivanja visokih grana do koji se na drugi način ne može doći najbolji su kresači visokih grana.

Zahvaljijući teleskopskom prenosu snage rezovi se mogu izvoditi i na visini od 5 metara. Sam rezni alat moguće je okretati pod uglom od 0Åã do 90Åã kako bi orezivanje bilo što preciznije i lakše.

Pravilno održavanje kresača visokih grana

  • Na svakih 8-10 sati rada sklonite poklopac i očistite filter vazduha. Zamenite ga ako je oštećen ili znatno zaprljan.
  • Povremeno proverite stanje filtera goriva.
  • Očistite periodično rebra cilindra od prljavštine koristeći četku ili vazduh pod pritiskom.
  • Proverite i očistite periodično i svećicu.
  • Periodično proverite rastojanje elektroda na svećici.
  • Na svakih 30 sati rada uklonite šraf na pogonskoj glavi i proverite da li je glava podmazana (kod kresača).
  • Proverite i ako je potrebno zamenite sigurnosnu kočnicu kopd motorne testere.
  • Redovno okrećite vodilicu i proverite da li je rupica za podmazivanje čista.